Zdrowa dieta i słodkości? Ciasto podczas odchudzania? No niemożliwe! 🍓🍇🍰
Dziś przepis na szybkie (warunek konieczny ;p), zdrowe, super smaczne i przepięknie wyglądające babeczki. Wszystkim bardzo smakowały, zatem testy przeszły pomyślnie. 😍
Przepis na ok. 18 babeczek
400 g daktyli (uważajcie żeby nie były wykąpane w syropie glukozowo – fruktozowym, niestety producenci i takie zabiegi stosują, mimo że suszone daktyle to najsłodsze owoce) namocz w gorącej wodzie, następnie zblenduj razem z 300 g migdałów, dodaj 4 łyżki płatków owsianych oraz 3 łyżki nasion słonecznika. Wyłóż foremki otrzymaną masą i włóż do lodówki.
W międzyczasie przygotuj nadzienie – 250 g półtłustego twarogu zmiksuj z 2 kubeczkami serków homogenizowanych naturalnych (u mnie skyr z biedronki – wysokobiałkowy i bez tłuszczu, dzięki czemu każda babeczka ma więcej białka, na dłużej syci, a organizm zużywa więcej kalorii na jej trawienie) oraz 3-4 łyżkami erytrolu (naturalny słodzik, 0 kcal). Nadzienie przełóż do foremek i udekoruj ulubionymi owocami. Można podawać od razu, ale zalecam ponowne schłodzenie.
Pychotka 😋